Boligvarme - Norge rundt med våre varmeløsninger

Noen tror at å velge varmepumpe, vannbåren varme eller andre oppvarmingsløsninger er komplisert. Det har de helt rett i. Men vi kan hjelpe deg. Med å velge. Med å prosjektere og installere. Med service og vedlikehold. Målet er å finne den varmeløsningen som passer best hjemme hos deg.

Spør oss om boligvarme »

Du har mye igjen for å velge riktig varmeløsning:    

  • Du får et mer komfortabelt innemiljø  
  • Du gjør noe bra for miljøet    
  • Du reduserer energiforbruket til oppvarming
  • Du øker verdien på boligen din    
  • Du sparer mye penger

Vi i VB har dyktige fagfolk over hele landet. Mange av rørleggerbedriftene våre er toneangivende på området. Derfor kan du være trygg på at vi finner den varmeløsningen som passer best hjemme hos deg, enten du skal bygge nytt eller rehabilitere. Vi kommer hjem til deg på en uforpliktende befaring. Deretter kan vi hjelpe deg med løsningsvalg, prosjektering, montering, innstillinger og justering. Alltid til avtalt pris.

Ikke bare velg det første og beste tilbudet. Ved å finne den optimale miljøvennlige løsningen for din bolig kan du redusere strømforbruket til oppvarming og spare tusenvis av kroner på strømregningen. Det hjelper vi deg med. 
Vi råder deg også til å inngå en serviceavtale. Også en varmeløsning trenger jevnlig vedlikehold for å virke som den skal i mange år - akkurat som en bil.

Terje fikk ny varmeløsning

Terje og kona bor i et villastrøk i Vestby, sør for Oslo og nord for Moss. Huset hans er fra 1968 og den opprinnelige varmekilden var et oljefyringsanlegg. Det hadde han lyst å gjøre noe med. Og samtidig ville han spare penger.

Endelig oljefri! Gikk over fra oljefyr til bergvarme

Innpå 40 år med oljefyr var nok. Vi mislikte det bare mer og mer. At oljebrenneren hadde begynt å fuske og soten lå tjukk i fyringsrommet, gjorde det ikke et hakk bedre. Vi satt rett og slett på en forurensningskilde. Da vi til slutt bestemte oss for å gjøre noe med det, fant vi snart ut at bergvarme var det mest hensiktsmessige alternativet for oss, mye på grunn av at vi kunne beholde det gamle radiatoranlegget. Vi har ikke angret et sekund.

Vannbåren gulvvarme: Barbent og behagelig - året rundt!

Da den unge familien kjøpte villaen fra 1973 i Østre Bærum, valgte de å totalrenovere. Ingen flikking eller provisoriske løsninger. De ville gjøre det skikkelig med en gang. At det var mulig å få varmepumpe og vannbåren gulvvarme i et eldre hus er en gledelig erfaring familien har gjort seg. 

Sparer 70% av oppvarmingen i nytt, stort hus!

Da familien Hagvin i Kongsvinger skulle bygge nytt hus i 2007, hadde de i utgangspunktet tenkt å anvende tradisjonell oppvarming i form av panelovner og lignende. Men med 400m2 boligflate, sier det seg selv at oppvarmingsutgiftene hadde spist godt av familiebudsjettet. Det bruker å være kalde vintre på de traktene.

Varme fra sjøen i familien Sandviks hytte

Tenk hvilken fantastisk måte å utnytte tomteforholdene på, sier den begeistrede hytteeier. Her kan vinterstormene rase og vi kan sitte inne og ha det varmt og godt, vel vitende om at det nettopp er fra det frådende havet vi henter varmen.

Fjernvarme for 42 leiligheter. Javisst holder det vann!

VB, representert med Porsgrunn Rørleggerforretning AS, har stått for prosjektering og installasjon av både varmeløsning, sprinkler- og sanitæranlegg i Stadion Terrasse i Skien. Varmeløsningen er basert på oppvarmet vann fra fjernvarmesentralen til Skagerak Energi. En naturlig oppkobling, siden infrastrukturen ble tilrettelagt i forbindelse med Odd Grenlands nye stadionanlegg tre år tidligere. Stadion Terrasse sto ferdig våren 2012.

Hvilken oppvarming passer best i din bolig?

Hvor du bor i Norge er avgjørende for hva du skal velge. Det finnes en rekke muligheter for å hente varme fra solen, luften, sjøen eller nede i bakken – som både er fornybare, lønnsomme og miljøvennlige.

Vannbårent varmesystem ga hyggelig strømregning

Da Hildur og Torkjell bygget nytt hus, valgte de et vannbårent varmesystem. Det har gitt dem mange behagelige overraskelser.

Passivhuset i Bergen er nesten selvforsynt med varme!

Solfangere på taket, luft til vann/vann til vann varmepumpe, pluss en pelletsovn for ekstremkulde. Kjente varmesystemer, satt sammen på en helt ny måte. Proppfullt av nymotens teknologi, men like enkelt å betjene som en termostatovn. Varmesystemet til Siri Kalvatn er en nyvinning. Akkurat som huset, som er tegnet og bygget av IdealBygg.

De ideelle varmeløsningene for drømmehuset i Bergen

Helt der oppe på toppen, i Glaskaråsen like utenfor Bergen, har Sylvia Padlesak og Geir Mathiesen bygget drømmehuset. Med seg på laget hadde de blant annet Varme & Bad. Sånt blir det energisparende og komfortable løsninger av.